Spanac cu rinichi

Printeaza

Spanac cu rinichi din: spanac, rinichi de viţel sau de porc, vin, verdeaţă tocată, unt, lapte, lămâie, sare.

Ingrediente:Spanac cu rinichi

  • 1 kg spanac
  • 500 g rinichi de viţel sau de porc
  • 1 pahar vin
  • verdeaţă tocată
  • 2 linguri unt
  • 1 ceaşcă lapte
  • 3-4 felii lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Se spală spanacul, se clocoteşte 5 minute în apă cu sare, după care se scurge şi se toacă mămnt.

Se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt şi puţină sare, se scade la foc mic şi se adaugă o ceaşcă de lapte dulce, când spanacul s-a înmuiat. Se pun felfi de lămâie şi se introduce cratiţa în cuptor.

Separat, se pregătesc rinichii: se curăţă de pieliţe, se ţin în apă rece cu oţet o oră, se spală iar în apă rece şi se taie felii groase.

Se pun să se prăjească într-o lingură de unt, pudraţi cu un praf de sare. Se micşorează focul şi se scad rinichii un sfert de oră, după care se adaugă vinul şi verdeaţa tocată.

Se acoperă vasul, şi se mai lasă o jumătate de oră să fiarhă înăbuşit. Se aşează spanacul pe un platou, se face cu lingura un gol la mijloc şi se răstoarnă rinichii. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.