Spanac cu oua la cuptor

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de spanac cu oua la cuptor din: spanac, unt sau margarina, faina, oua, sare

Ingrediente:Spanac cu oua la cuptor

  • 1 kg spanac conge­lat
  • 100 g unt sau margarină
  • 1 lin­gură cu vârf făină
  • 4 ouă
  • sare

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de a pregăti mâncarea scoţi spanacul, îl laşi să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine. A doua zi îl toci mărunt. Pui ouăle la fiert în apă rece cu sare şi, între timp, într-o tigaie topeşti untul, rumeneşti făina, o stingi cu o ceaşcă de apă, amesteci repede ca să nu se formeze coco­loaşe, laşi să dea un clocot şi tragi sosul deoparte.

După ce au fiert bine ouăle, le pui sub jet de apă rece câteva minute şi apoi le cureţi şi le tai pe lung în jumătăţi. Amesteci sosul alb cu spanacul, potriveşti de sare, aşezi într-o cratiţă unsă cu unt jumătate din compoziţie, apoi ouăle tăiate jumătăţi, restul amestecului cu spanac şi dai totul la cuptor pentru 10-15 minute.


Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.