Spanac cu orez

Printeaza

 Spanac cu orez

Ingrediente:Spanac cu orez

  • 1 kg spanac
  • 200 g ulei
  • 2 cepe
  • 1 1/2 lingură bulion de roşii
  • 200-250 g orez
  • 2 ceşti apă
  • 1/2 lămîie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm spanacul. Il opărim cu apă fierbinte, îl strecurăm şi turnăm peste el puţină apă rece.

Punem într-o cratiţă ulei, ceapă tăiată felii subţiri şi le prăjim. Adăugăm bu­lion de roşii. Stoarcem spanacul, îl pu­nem în cratiţă şi amestecăm bine. Presărăm sare, piper şi îl prăjim puţin. Dacă foaia de spanac este prea mare, o pu­tem tăia în două sau în trei. Adăugăm două ceşti de apă caldă şi lăsăm să fiarbă.

Alegem orezul, îl spălăm şi îl fierbem cu două ceşti de apă, într-o cratiţă. Cînd este gata, îl punem în cratiţa cu spanac. Lăsăm să fiarbă împreună pînă ce scade zeama. Potrivim sarea şi punem zeama de la 1/2 lămîie (cine doreşte).

Servim atît cald cît şi rece, după plac.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Simplu si bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.