Spanac cu ochiuri

Printeaza

Spanac cu ochiuri din: spanac, unt, lamaie, sare, usturoi, faina, lapte, oua, ulei.

Ingrediente:Spanac cu ochiuri

  • 2 kg spanac
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • 1/2 lămâie
  • usturoi
  • 1 lingură cu făină
  • 1 cana cu lapte
  • 6 ouă
  • 2-3 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-1 în 2-3 ape, fierbeţi-1 in apa cu sare numai 5 minute.

Scurgeţi şi răcoriţi câteva min, tocaţi mărunt, folosind un cuţit ascuţit şi puneţi spanacul într-un vas de sticlă termorezistentă sau cratiţă emailată cu unt, sare, felii de lămâie (fară coajă), usturoi tocat şi un sos făcut din faină, lapte şi zeamă de spanac.

Scădeţi la foc mic 30 minute, pe plită sau în cuptor. Serviţi cu ouă ochiuri făcute în ulei şi pâine feliată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.