Spanac cu ochiuri si lapte

Printeaza

Spanac cu ochiuri si lapte din: spanac, ouă, unt, lapte, făină, usturoi, piper măcinat, sare.

Spanac cu ochiuri si lapte

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 6 ouă
  • 2 linguri unt
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 linguriţă făină
  • usturoi
  • piper măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Se Spală spanacul în mai multe ape, după care se clocoteşte 5 minute în apă cu sare. Se scoate, se scurge bine şi se toacă cu un cuţit ascuţit.

Se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt şi puţină sare. Din lapte şi făină se face un sos care se pune peste spănac.

Se scade la foc mic o jumătate de oră, se adaugă puţin usturoi tocat şi se răstoarnă într-un castron.

In restul de unt se fac şase ochiuri, care se sărează şi se piperează după gust. Se înconjoară spanacul cu ochiuri şi se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.