Spanac cu ochiuri si lapte
PrinteazaSpanac cu ochiuri si lapte din: spanac, ouă, unt, lapte, făină, usturoi, piper măcinat, sare.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 6 ouă
- 2 linguri unt
- 1 ceaşcă lapte
- 1 linguriţă făină
- usturoi
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Se Spală spanacul în mai multe ape, după care se clocoteşte 5 minute în apă cu sare. Se scoate, se scurge bine şi se toacă cu un cuţit ascuţit.
Se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt şi puţină sare. Din lapte şi făină se face un sos care se pune peste spănac.
Se scade la foc mic o jumătate de oră, se adaugă puţin usturoi tocat şi se răstoarnă într-un castron.
In restul de unt se fac şase ochiuri, care se sărează şi se piperează după gust. Se înconjoară spanacul cu ochiuri şi se serveşte cald.
Pofta buna!