Spanac cu branza

Printeaza

Spanac cu branza din: spanac, branza, galbenus, faina, unt, nucsoara, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Spanac_cu_branza

  • 700 g spanac frunze
  • sare
  • 150 g brânză ricotta sau altă brânză proaspătă
  • 3 gălbenuşuri
  • 60 g făină
  • piper
  • nucşoară măcinată
  • 3 linguri de unt
  • 60 g parmezan grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se alege spanacul, se spală bine şi se lasă să se scurqă apoi se înăbuşe la foc mediu într-o cratită, amestecând din cand in când. După aceea se scoate din cratită, se pune intr-o sită, se presează şi se lasă să se scurgă.

La final, spanacul se toacă mărunt.

Ricotta se amestecă într-un castron cu gălbenuşurile si cu faina pană când se formează un aluat consistent Spanacul se încorporează în compoziţie şi se amestecă. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Intr-o cratiţa mare se dă în clocot apa cu sare. Cu o lingură se desprind din aluatul cu spanac papanaşi mici care se scufunda in apa. Aceştia se fierb la foc mediu aproximativ 10 minute, pană când se ridică la suprafaţă.

La final, se scot papanaşii din apă, se lasă să se scurqă şi se aşeaza intr-o formă termorezistentă. Deasupra se presără fulgi de unt şi parmezan proaspăt ras.

Se gratineaza sub grillul încins aproximativ 3 minute si se potriveste cu salată de roşii.

Spanac cu branza

Spanac_cu_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.