Spanac cu branza pe paine la cuptor

Printeaza

Spanac cu branza pe paine la cuptor din: spanac, brânză rasă, unt, faina, ceapa, sare, franzela, unt, pesmet.

Spanac_cu_branza_pe_paine_la_cuptor

Ingrediente:

  • 1,5 kg spanac
  • 3 linguri brânză rasă
  • 50 g unt proaspăt
  • 1/2 lingură făină
  • 1 ceapă
  • sare
  • 6 felii de franzelă
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingură pesmet

 

 

Mod de preparare:

Alegi, speli şi fierbi spanacul. Il scurgi şi îl toci fin, pe un suport de lemn. Tai mărunt ceapa şi o prăjeşti uşor cu o lingură de unt.

Pui spanacul şi presari făi­na.

Când este bine amestecată, torni o ceaşcă din apa în care a fiert spanacul sau lapte ori supă de carne.

Ţii pe foc, amestecând mereu, până ce spanacul a fiert şi este destul de legat.

Mai adaugi 2 linguri de brânză rasă şi puţin unt proaspăt. Prăjeşti câteva felii de pâine în unt.

Ungi cu unt o formă rezistentă la foc.

Aşezi feliile de pâine la fundul formei, torni spa­nacul deasupra, presari o lingură de pesmet fin, amestecat cu o lin­gură de brânză rasă.

Dai la cup­tor, aşezând forma pe un grătar, pentru ca spanacul să nu fiarbă, ci doar să se rumenească deasu­pra.

Serveşti spanacul în formă.

Spanac cu branza pe paine la cuptor

Spanac_cu_branza_pe_paine_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.