Spanac şi cannelloni cu brânză

Printeaza

O reteta delicioasa de spanac si cannelloni cu branza din: ulei de floarea soarelui, usturoi, zahar tos, oregano, rosii, spanac, branza de capra, nucsoara, canneloni si mozzarella.

Ingrediente:Spanac şi cannelloni cu brânză

pentru sosul de rosii:

  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • 3 catei de usturoi, feliati marunt
  • un strop de zahar tos auriu
  • o lingurita de oregano uscat
  • 2 conserve a cate 400 g de rosii taiate

pnetru umplutura:

  • 500 g spanac, spalat
  • 300 g branza de capra, curatata de coaja
  • 100 g de parmezan, ras marunt
  • un strop de nucsoara rasa
  • 200 g cannelloni uscati
  • o bucata de mozzarella, feliata

 

Mod de preparare:

Intâi se prepară sosul de roşii. Se încinge uleiul într-o tigaie nu foarte adâncă, se prăjeşte usturoiul un minut până începe să miroasă. Se adaugă zahărul, oţetul şi linguriţa de oregano.

Se lasă puţin la prăjit apoi se adaugă roşiile şi se condimentează. Se fierbe înăbuşit până ce totul se transformă într-un sos gros. Se ia de pe foc.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se aşază spanacul într-o strecurătoare mare şi se opăreşte cu apă clocotită (este posibil să fie nevoie să repetaţi operaţiunea ca să se opărească bine).

Se răcoreşte clătindu-se în apă rece. Se stoarce, se aşază pe un prosop curat şi se elimină toată apa din el. Se pune spanacul într-un robot de bucătărie, se mărunţeşte, apoi se adaugă brânza de capră şi jumătate din cantitatea de parmezan.

Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se amestecă până când totul este mărunţit fin. Se umplu pastele cannelloni cu amestecul rezultat cu ajutorul unui şpriţ sau al unei pungi de plastic cu colţul tăiat, apoi se aşază unul lângă altul în tavă.

Se toarnă peste sosul de roşii, se aşază deasupra feliile de mozzarella şi se presară cu restul de parmezan. Se lasă la cuptor 25-30 de minute până se lumenesc şi sosul începe să fiarbă, se scot şi se lasă la răcorit 5 minute. Se servesc din tavă.

Spanac şi cannelloni cu brânză

Spanac şi cannelloni cu brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.