Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan

Printeaza

Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan din: pătrunjel, busuioc verde, suc de lămâie, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, coajă rasă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper, spaghete.

Spaghete_verzi_cu_pesto_de_migdale_si_parmezan

Ingrediente:

  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 fire busuioc verde
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 căţei de usturoi decojiţi
  • 50 g fulgi de migdale
  • 80 g parmezan ras
  • 1 linguriţă coajă rasă de la 1 lămâie
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare, piper
  • 400 g spaghete

Mod de preparare:

Se spală verdeaţa, se scu­tură şi se rup frunzuliţele. Se pasează cu suc de lămâie, jumătăţi de căţei de usturoi, fulgi de migdale, 50 g par­mezan şi coajă de lămâie rasă. Se înglobează 60 ml ulei de măsline, până ce ia naştere o pastă verde: pes­ta Se condimentează cu sare şi piper.

Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să se scurgă şi se pun deoparte 4 linguri din apa în care au fiert. Se adaugă la spaghete şi se amestecă îm­preună cu pesto.

Se reparti­zează pe farfurii, se stro­peşte cu restul de ulei şi se presară restul de parmezan. Se servesc alături de carne de pui sau de iepure.

Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan

Spaghete_verzi_cu_pesto_de_migdale_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.