Spaghete cu ton si fructe de mare

Printeaza

O reteta de spaghete cu ton si fructe de mare: ulei de masline, usturoi, ceapa, praf de chilli, rosii, piure de rosii, patrunjel, spaghete, cocktail de fructe de mare, ton, sare si piper.

Ingrediente:Spaghete cu ton si fructe de mare

  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 100 g ceapa, tocata
  • un varf de praf de chilli
  • 400 g rosii aromate cu verdeturi din conserva sau rosii tocate ameste­cate cu 1 lingurita de verdeturi
  • 1 lingura piure de rosii
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 250 g spaghete
  • 225 g cockteil de fructe de mare gata curatate, decongelate daca au fost congelate
  • 200 g de ton in saramura sau apa, scurs
  • sare si piper negru

ornare:

  • crengute de patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie care nu lipeste si se calesc usturoiul si ceapa 4-5 minute, pana se inmoaie. Se adauga praful de chilli si se mai calesc 1 minut, apoi se pun rosiile, piureul de rosii si patrunjelul si se fierb la foc mic 5 minute, amestecand din cand in cand.

Intre timp se pune o cratita mare cu apa la fiert si se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se adauga amestecul de fructe de mare si tonul peste sosul de rosii, se lasa pe foc 3-4 minute, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se scurg spaghetele si se impart in 4 castroane. Se pune sosul peste paste si se serveste ornat cu patrunjel.

Spaghete cu ton si fructe de mare

Spaghete cu ton si fructe de mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.