Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola

Printeaza

Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola din: ulei de măsline, usturoi, ardei iute rosu, roşii prunişoare sau cherry, măsline, spaghete uscate, sare, piper, rucola.

Ingrediente:Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola

  • ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 ardei iute roşu mic, uscat, după gust
  • 3 mâini bune de roşii prunişoare sau cherry, fără seminţe şi tocate mare
  • 1 mână bună de măsline zdrobite, fără sâmburi
  • 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 3 mâini bune de rucola, tocată mare

 

Mod de preparare:

Incingeţi o tigaie mare, adăugaţi vreo două linguri de ulei şi căliţi usturoiul şi ardeiul iute timp de 30 de secunde înainte de a adăuga roşiile şi măslinele.

Amestecaţi totul şi lăsaţi ingredientele să se mai prăjească încă vreo 4-6 minute. între timp, fierbeţi spaghetele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“.

Roşiile vor îngroşa un sos minunat, prin care vor pluti şi nişte bucăţi bune şi proaspete. Amestecaţi totul bine şi apoi adăugaţi pastele scurse.

Asezonaţi după gust. Adăugaţi frunzele de rucola tocate, amestecaţi rapid şi serviţi imediat pastele într-un castron mare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.