Spaghete de inghetata cu zmeura

Printeaza

Spaghete de inghetata cu zmeura din: pastaie de vanilie, galbenus, zahar, lapte, smantana, frisca, zmeura, zeama de lamaie.

Ingrediente:Spaghete de inghetata cu zmeura

Pentru spaghete:

  • 1 păstaie de vanilie
  • 3 gălbenuşuri
  • 70 g zahăr
  • 250 ml lapte
  • 250 g smântână
  • 100 g frişcă

Pentru sosul de zmeură:

  • 250 g zmeură
  • zeamă de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Extragi miezul din păstaia de vanilie cu ajutorul unui cuţit, pe urmă îl pui într-o cratiţă, alături de lapte şi jumătate din cantitatea de zahăr, dându-le în clocot şi amestecând continuu. La final, arunci păstaia de vanilie.

Baţi gălbenuşurile cu restul zahărului, în baie de apă fierbinte, până obţii o cremă spumoasă galbenă. Adaugi treptat laptele vanilat şi amesteci până se îngroaşă compoziţia.

Amesteci crema cu smântână, în baie de apă rece, până se răceşte, după care o dai 4 ore la congelator.

Pentru sos, pasezi zmeura cu 1 lingură de zeamă de lămâie şi zahărul vanilat.

Intr-un bol, pui puţină frişcă, apoi îngheţata de vanilie sub formă de spaghete (dată printr-o presă de cartofi) şi torni deasupra sosul de zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.