Spaghete cu vitel si sos bolognese

Printeaza

Spaghete cu vitel si sos bolognese din: spaghete, carne tocată de viţel, ceapa, usturoi, bulion, vin rosu, pancetta (bacon), ulei de măsline, supă din oase de vită, dafin, piper, sare, oregano uscat, busuioc proaspat.

Spaghete_cu_vitel_si_sos_bolognese

Ingrediente:

  • 500 g spaghete
  • 500 g carne tocată de viţel
  • 2 cepe de dimensiune medie
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 l bulion de tomate
  • 150 ml vin roşu
  • 50-60 g pancetta (bacon)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 300 ml supă din oase de vită
  • 2 foi de dafin piper
  • sare
  • oregano uscat
  • busuioc proaspăt

 

 

Mod de preparare:

Fierbi spaghetele con­form instrucţiunilor de pe ambalaj, le scurgi şi le păstrezi la cald.

Tai mărunt baconul şi îl pui la prăjit în uleiul încins, într-o cratiţă mai largă.

După ce s-a prăjit puţin, adaugi ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Când ceapa devine sticloasă, pui carnea şi le amesteci bine, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Când sosul a scăzut, torni vinul şi fierbi totul la foc iute, până când acesta «se evaporă.

Adaugi supa fierbinte şi, treptat, bulio­nul, amestecând uşor.

Condimentezi sosul după gust, cu sare, piper, foile de dafin şi oregano împre­ună cu busuiocul tocat, lăsând totul să fiarbă la foc mic. Dacă sosul ţi se pare prea gros, poţi să mai torni puţină apă.

Pui spaghetele pe farfu­rii şi le răsuceşti cu o furculiţă, pentru un aspect plăcut.

Repartizezi sosul cald, în fiecare farfurie.

Spaghete cu vitel si sos bolognese

Spaghete_cu_vitel_si_sos_bolognese

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.