Spaghete cu trei feluri de branza

Printeaza

O reteta delicioasa de spaghete cu trei feluri de branza din: spaghete, branza comte (cea mai veche brânză; se consumă după 24-36 luni de la producere), branza roquefort, branza crottin, smantana, boabe de piper rosu, sare si piper macinat. Această reţetă, bogată în calorii, din cauza brânzeturilor, poate fi servită drept fel unic, cu o salată verde ală­turi.

Ingrediente:Spaghete cu trei feluri de branza

  • 500 g spaghete
  • 150 g brânză Comte rasă
  • 100 g Roquefort
  • 2 bucăţi de Crottin proaspătă (brânză de capră)
  • 150 ml smântână li­chidă
  • 1 lingură boabe de piper roşu, zdro­bite
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Intr-o oală cu capac, fierbeţi o canti­tate mare de apă cu sare. Puneţi spaghetele şi amestecaţi. Lăsaţi-le să fiarbă clocotind bine, timp de 8-10 min (gustaţi şi decideţi dacă sunt sau nu suficient de fierte, în funcţie de preferinţe), între timp, încălziţi smântână într-o crăticioară.

Adăugaţi brânzeturile Comte şi Roquefort mărunţite, iar apoi piperaţi. încălziţi compoziţia la foc mic, amestecând totul până ce se topesc brânzeturile. într-un vas de servire preîncălzit, puneţi Crottinul ras, sosul făcut din smântână şi brânzeturi, şi turnaţi peste el spaghetele scurse.

Amestecaţi, presăraţi piperul roşu şi serviţi imediat.

Spaghete cu trei feluri de branza

Spaghete cu trei feluri de branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.