Spaghete cu sos de rosii

Printeaza

Spaghete cu sos de rosii

Ingrediente:Spaghete cu sos de rosii

  • 300 g spaghete
  • 2 linguri ulei
  • 300-400 g antricot de vită sau mânzat
  • 100 g ciuperci
  • o ceapă mică
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 400 g roşii
  • oregano
  • o linguriţa pastă de roşii
  • 50 g măsline tăiate ronde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Preparare:

Carnea se spală, se curăţă de pielite şi se taie cubuleţe, ciupercile se taie felii, iar ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Totul se pune într-o tigaie încinsă cu ulei, se amestecă şi se lasă să se călească uşor. Se condimentează, se stinge cu vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până ce se înmoaie carnea, 40-50 minute.

Intre timp, spaghetele se fierb în apă cu un praf de sare, atât cât este indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Pasta de roşii şi roşiile curăţate de coajă, tăiate cubuleţe, se adaugă la carnea înăbuşită.

Se lasă în continuare la foc mic, până ce sosul scade şi se îngroaşă. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, apoi se adaugă spaghetele fierte şi măslinele. Se amestecă uşor şi se aromează cu oregano şi pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.