Spaghete cu salsa de legume
PrinteazaSpaghete cu salsa de legume din: ardei gras, rosii, ulei de masline, untdelemn, chilli, sare, spaghete, ceapa.
- 2 ardei grasi
- 4 rosii mari
- 5 linguri ulei de masline
- 50 ml untdelemn
- 1 chilli
- sare
- 400 g spaghete, de preferinta integrale
- 2 cepe mari
Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă uşor sărată cu 1 lingură de ulei, respectând timpul indicat pe ambalaj. Le scurgi, le amesteci împreună cu uleiul de măsline şi le păstrezi calde.
Pentru sos, cureţi legumele şi le toci mărunt. în untdelemnul încins, căleşti ceapa, iar când a devenit transparentă, adaugi pe rând ardeii, roşiile şi ardeiul iute.
Amesteci încontinuu, până când sosul devine consistent. Repartizezi în farfurii pastele şi sosul şi le serveşti imediat. Dacă nu consumi pastele într-o zi de post, poţi să presari fiecare porţie cu parmezan ras.
Spaghete cu salsa de legume
Pofta buna!