Spaghete cu pesto

Printeaza

Spaghete cu pesto din: patrunjel, busuioc verde, suc de lamaie, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper, spaghete.

Ingrediente:Spaghete_cu_pesto

  • 1 legatura patrunjel
  • 3 fire busuioc verde
  • 2 linguri suc de lamaie proaspat stros
  • 2 catei de usturoi decojiti
  • 50 g fulgi de migdale
  • 80 g parmezan ras
  • 1 lingurita coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 400 g spaghete

 

Mod de preparare:

Se spală verdeaţa, se scu-tură şi se rup frunzuliţele. Se pasează cu suc de lămâie, jumătăţi de căţei de usturoi, fulgi de migdale, 50 g parmezan şi coajă de lămâie rasă. Se înglobează 60 ml ulei de măsline, până ce ia naştere o pastă verde: pesto. Se condimentează cu sare şi piper.

Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să se scurgă şi se pun deoparte 4 linguri din apa în care au fiert. Se adaugă la spaghete şi se amestecă îm-preună cu pesto.

Se repartizează pe farfurii, se stropeşte cu restul de ulei şi se presară restul de parmezan. Se servesc alături de carne de pui.

Spaghete cu pesto

Spaghete_cu_pesto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.