Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor

Printeaza

Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline, usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella si parmezan.

Ingrediente:Spaghete_cu_mozzarella_si_parmezan_la_cuptor

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • 2 x 400g de roşii tăiate din conservă
  • 1 praf de pudră de chilli
  • 400g de spaghete, rupte în bucăţi
  • 1 mână de frunze de busuioc, plus câteva extra
  • 250g de mozzarella, tăiată felii
  • 50g de parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte 1 minut. Se adaugă roşiile, chilli şi se asezonează; se lasă să fiarbă 10 minute.Între timp, se fierb spaghetele, apoi se scurg.

Se amestecă spaghetele cu sosul de roşii şi busuiocul, apoi se aşază jumătate din ele într-un vas mare termorezistent. Se aranjează jumătate din mozzarella deasupra şi se presară jumătate din parmezan. Se mai aşază un strat, la fel, apoi se dă la cuptor 15-20 de minute până se rumeneşte uşor. Se presară puţin busuioc şi se serveşte cu o salată verde mare.

Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor

Spaghete_cu_mozzarella_si_parmezan_la_cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.