Spaghete cu calamari

Printeaza

Spaghete cu calamari din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel.

Ingrediente: Spaghete_cu_calamari

  • 1 conservă de 400g pulpă de roşii
  • 1 lingură ulei
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1/3 cană de vin roşu
  • 500g de calamar curăţat, feliat în inele
  • 250g de spaghete
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Pune în el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând 1 minut. Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut. Incorporează roşiile, presară si linguriţă de sare şi dă totul în clocot.

Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.

Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente.

Scurge pastele. Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.

Spaghete cu calamari

Spaghete_cu_calamari

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Buna fetelor, cred ca sunt singurul barbat de aici:)))) am gatit si eu spaghete cu calamari… nu prea le am cu bucataria… am fiert spaghetele ca n reteta dar au iesit cauciucate… calamarii au fost buni, au semanat putin la gust cu tocanita de calamari. voua cum v au iesit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.