Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel

Printeaza

Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel din: pulpă de roşii, ulei de floarea-soarelui, usturoi, vin roşu, calamar, spaghete, patrunjel.

Spaghete_cu_calamar_sos_de_rosii_si_patrunjel

Ingrediente:

  • 1 conservă de 400g pulpă de roşii
  • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1/3 cană de vin roşu
  • 500g de calamar curăţat, feliat în inele
  • 250g de spaghete
  • 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mare, încinge uleiul la foc potrivit. Puneîn el usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând 1 minut. Adaugă vinul şi fierbe-l 1 minut. Incorporează roşiile, presară o linguriţă de sare şi dă totul în clocot.

Adaugă calamarii, acoperă cratiţa şi fierbe-i aproximativ 30 de minute, până devin fragezi, la foc foarte mic. Nu lăsa amestecul să dea în clocot puternic.

Umple o oală mare cu apă, săreaz-o şi fierbe spaghetele aproximativ 10 minute, până sunt aproape al dente. Scurge pastele.

Adaugă pătrunjelul şi pastele în sos şi fierbe-le 2 minute, până când pastele sunt gata şi au absorbit o parte din sos.

Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel

Spaghete_cu_calamar_sos_de_rosii_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.