Spaghete cu calamar, scoici si creveti

Printeaza

Spaghete cu calamar, scoici si creveti din: rosii, usturoi, scoici, calamar, creveti, spaghete, vin, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Spaghete_cu_calamar_scoici_si_creveti

  • 4 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 400 g scoici
  • 300 g calamar
  • 300 creveti mici
  • 200 g spaghete
  • 100 ml vin alb
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incingem 4-5 linguri ulei de măsline, punem calamarul şi creveţii curăţaţi.

Călim puţin şi stingem cu vin alb. Spălăm bine scoicile şi le adăugăm la călit.

Le dăm la o parte pe cele care nu se deschid după câteva clocote.

Opărim roşiile un minut în apă clocotită, le decojim şi le tăiem rondele.

Le adăugăm peste fructele de mare, presărăm usturoiul tocat şi asezonăm cu sare şi piper. Punem la fiert apă cu sare.

Când clocoteşte, adăugăm spaghetele şi le fierbem conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Le scurgem de apă şi le stropim cu puţin ulei de măsline. Le adăugăm peste sosul de fructe de mare.

Amestecăm puţin şi servim.

Spaghete cu calamar, scoici si creveti

Spaghete_cu_calamar_scoici_si_creveti

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Saint - Jacques A La Coque

Scoici St. Jacques cu sos de patrunjel

Scoici St. Jacques cu sos de patrunjel din: scoici, ulei de masline, boia iute, patrunjel, ceapa verde, otet de vin rosu, suc de lamaie, ulei de masline, apa, sos tabasco, sare. Ingrediente: 8-10 scoici St. Jacques (doar carnea) 2 linguri uei de masline 1/2 lingurita boia iute Pentru sos: 1/2 legatura patrunjel, tocat marunt 1 […]

 

Salata de paste cu midii

Salata de scoici cu avocado

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.