Spaghete cu creveti si dovlecel

Printeaza

Spaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, usturoi, seminte fenicul, chili, dovlecei, lamaie, busuioc.

Ingrediente:Spaghete cu creveti si dovlecel

  • 100 g spaghete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 350 g creveţi uriaşi
  • 2-3 căţei de usturoi, zdrobit
  • 3/4 linguriţă seminţe fenicul, zdrobit
  • 1/2 linguriţă chilii
  • 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri cu cuţitul special de curăţat legume
  • zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • 0 mână busuioc pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, scurge de lichid şi lasă deoparte.

Intre timp, încinge uleiul şi prăjeşte creveţii, usturoiul, seminţele de fenicul şi chilii 3-4 min. Stinge cu un polonic de apă de la spaghefe dacă e necesar.

Adaugă pastele, amestecă şi ţine pe foc ca să se încălzească complet. Adaugă dovleceii, amestecă pentru a se unge uniform. Adaugă zeama şi coaja de lămâie, busuiocul şi serveşte imediat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.