Spaghete carbonara
PrinteazaO reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri, smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper.
- 400 g spaghete
- 200 g kaizer sau sunca afumata
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana de gatit
- 2 linguri cascaval ras
- busuioc
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie kaizerul sau şunca afumată cubuleţe şi se călesc uşor. Separat, se bat gălbenuşurile cu smântână, caşcavalul ras, sare, piper şi busuioc uscat, după gust, apoi se toarnă peste kaizer şi se amestecă uşor până se leagă.
Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare, se scurg, fără a se clăti cu apă rece, şi se aşază într-un castron încăpător. Sosul de smântână şi kaizer se toarnă peste spaghetele fierbinţi, pentru a le asezona şi se servesc imediat presărate cu pătrunjel verde tocat.
Spaghete carbonara
Pofta buna!