Spaghete bolognese cu parmezan

Printeaza

Spaghete bolognese cu parmezan din: pancetta, rozmarin, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata, vin rosu, oregano, rosii, pasta de tomate, sare de mare, piper, spaghete, busuioc, parmezan.

Ingrediente: Spaghete_bolognese_cu_parmezan

  • 10 felii de pancetta (sau bacon afumat)
  • 1 mana de frunze de rozmarin, tocat
  • ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 455 g carne tocata
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 400 g de rosii, din conserva
  • 200 g pasta de tomate
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 455 g spaghete
  • 1 mana de busuioc proaspat
  • 2 maini de parmezan, ras

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180°C. Incingeti pe plita o cratita mare, turnati putin ulei de masline, apoi prajiti pancetta si rozmarinul pana se rumenesc usor. Adaugati ceapa si usturoiul si prajiti inca 3 minute, pana se inmoaie, apoi adaugati carnea tocata. Amestecati si continuati sa prajiti inca 2-3 minute, inainte de a turna si vinul.

Reduceti putin focul, apoi adaugati oregano, toate rosiile si pasta de tomate. Asezonati bine, dupa gust si lasati sa dea in clocot. Acoperiti cratita cu hartie pergament sau cu un capac si introduceti-o pentru 1/2 ora in cuptorul preincalzit.

Intre timp, fierbeti pastele al dente. Scurgeti si clatiti sub jet de apa rece. Adaugati in sos busuioc. Serviti spaghetele cu sos si radeti parmezan.

Spaghete bolognese cu parmezan

Spaghete_bolognese_cu_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.