Soupe au pistou

Printeaza

Soupe au pistou

In dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă franţuzească a sosului pesto genovez.

Amestecat cu parmezan ras, pistou se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar cel mai adesea este folosit pentru a aroma o supă cu acelaşi nume.

Soupe au pistou este o supă de legume care se face mai ales vara şi seamănă cu supa italienească minestrone. In mod tradiţional se prepară numai din legume: fasole albă uscată sau fasole roşie, ceapă, cartofi, morcovi, dovlecel şi fascole verde.

Puteţi adăuga pentru aromă şi nişte costiţă sau şuncă afumată, iar dacă se mai putin şi nişte paste făinoase, supa devine mai consistentă.

Inainte de a fi servită, se presară deasupra şi puţin din amiestecul de plante aromatice conferindu-i supei o nota dulceagă-de busuioc, un iz puternic de usturoi şi aroma parmezanului.

Soupe_au_pistou_03

Soupe au pistou

Ingrediente:

  • 75 g fsole alba uscata, lasata la inmuiat

pentru sosul pistou:

  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura de busuioc proaspat, numai frunzele
  • 125 g parmezan ras

pentru supa:

  • 1,8 l supa de pasare
  • 2 cartofi rosii mici, taiati cubulete
  • 1 morcov mare, taiat cubulete
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 dovlecel mic verde, taiat cubulete
  • 1 dovlecel galben, taiat cubulete
  • 1 tulpina de telina, curatata de coaja, taiata cubuete
  • 1 rosie mare, fara pielita, taiata cubulete
  • 200 g fasole verde, taiata bucati
  • sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara sosul pistou faceţi cu ajutorul unui blender un piure din usturoi, ulei de măsline şi câteva frunze de busuioc. Adăugaţi pe rând frunzele de busuioc ramase şi amestecaţi sosul până devine foarte fin.

Soupe_au_pistou_12

Puneţi-l într-un castronel, adăugaţi parmezanul ras şi amestecaţi bine. Lăsaţi sosul deoparte.

Soupe_au_pistou_10

Intr-o oală puneţi supa de pui la fiert, apoi adăugaţi fasolea albă, cartofii, morcovii şi ceapa. Când dă în clocot, micşoraţi focul şi lăsaţi să fiarbă, fără capac, încă 15 minute.

Soupe_au_pistou_13

Adăugaţi restul de legume şi fierbeţi la foc mic încă 10 minute, fără capac. Asezonaţi supa după gust. Serviţi-o cu puţin sos pistou.

Soupe_au_pistou_15

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.