Souflaki

Printeaza

Souflaki din: carne de pui, vita sau miel, kaizer, cartofi, ceapa,ardei, rosii, ulei de masline, sare, piper, iaurt, castraveti, marar.

Ingrediente:Souflaki

  • 500 g carne file de pui, vită sau miel
  • 200 g kaiser
  • 6-8 cartofi
  • 1 ceapă roşie mare
  • 2 ardei graşi sau capia
  • 2 roşii
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • beţe de frigărui

Pentru sos Tzatziki:

  • 400 g iaurt
  • 2 castraveţi
  • mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai cuburi şi o condimentezi cu sare şi piper. Speli roşiile, ceapa şi ardeii, îi cureţi şi tai bucăţi. Pe beţele de frigărui, pui bucăţi de carne şi de legume.

Apoi le stropeşti cu ulei de măsline şi pui frigăruile pe grătar la copt. Cureţi cartofii şi îi tai pentru a putea fi prăjiţi. Tai kaiserul felii şi îl câleşti în ulei. Din iaurtul potrivit ca şi consistenţă, castraveţi şi mărar, faci un dressing (sos) şi condimentezi cu sare şi cu piper. Pe un platou, aşezi frigăruile, cartofii şi bucăţile de kaiser.

Serveşti alături sosul Tzatzichi.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.