Sote de stridii cu creveti si langustina

Printeaza

Sote de stridii cu creveti si langustina din: stridii, scoici, cosi de langustina, crevete rosii, vin alb sec, pătrunjel, piper negru, ulei de palmier, ketchup, hering sărat, vin de Porto, malai, ghimbir, suc de lamaie.

Sote de stridii cu creveti si langustina

Ingrediente:

  • 24 stridii mari
  • 24 scoici de crescătorie
  • 12 cozi de langustină
  • 100 g crevete roşii
  • 1 praf vin alb sec
  • 1 legătură de pătrunjel
  • piper negru

Pentru sos:

  • ulei de palmier
  • 2 linguri de ketchup
  • 1 hering sărat
  • 1/2 pahar de vin de Porto
  • 1 lingură de mălai
  • 1 praf de ghimbir ras
  • sucul de la 1/2 lămăie

 

Mod de preparare:

Scoateţi stridiile din cochilii (păstraţi jumătate din cochilii) şi fierbeţi-le în suc propriu timp de 5 minute, la foc iute, într-o cratiţă de sote. Lăsaţi-le să se răcească în acelaşi recipient.

Curăţaţi cu maîe atenţie scoicile, după care purieţi-le în altă cratiţă, împre­ună cu cozile de langustine şi crevetele.

Aprindeţi focul, stropiţi cu puţin vin alb şi amestecaţi cu o lingură de lemn. Luaţi de pe foc atunci când toate scoicile s-au deschis.

Lăsaţi-le să se răcorească, apoi scoateţi moluştele din cochilii, decorticaţi cozile de langustine şi crevetele.

Strecuraţi zeama în care au fiert şi păstraţi-o. Turnaţi scoicile, langustinele şi crevetele în recipientul cu stridii.

Pentru a prepara sosul, încălziţi la foc mic puţin ulei de palmier într-o tigaie, apoi adăugaţi ketchup-ul, patru linguri din zeama moluştelor şi heringul tocat.

Amestecând continuu, completaţi cu vinul de Porto, mălaiul şi ghimbirul ras.

Gustaţi, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă amestecând des, până când sosul scade la jumătate.

Aşezaţi cele douăsprezece cochilii de stridii pe care le-aţi păstrat într-o tavă mare, rezistentă la foc

. Turnaţi sosul peste stridiile şi moluştele din cratiţa de sote (dacă acestea sunt calde încă, încorporaţi sucul de la jumătate de lămâie, amestecând uşor).

Tocaţi pătrunjelul. Umpleţi fiecare cochilie cu doua scoici, câteva bucăţi de coadă de langustină şi câteva crevete.

Inmuiaţi cu sos, adăugaţi doua stridii pe care le acoperiţi, la rândul lor, cu sos, cu pătrunjel tocat şi puţin piper proaspăt măcinat.

Cu câteva minute înainte de a servi, băgaţi tava la cuptor şi prezentaţi-o caldă şi crocantă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.