Sote de mazare cu friganele

Printeaza

Sote de mazare cu friganele din: mazare in teci, unt, ulei, lapte, oua, marar, paine, sare.

 

Sote de mazare cu friganele

Ingrediente:

  • 2 kg mazăre în teci (din care vei rămâne cu 1 kg după curăţare)
  • 150 unt
  • 100 ml ulei
  • 1/2 l lapte
  • 2 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 pâine
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Desfaci tecile şi scoţi toate boabele pe care apoi le vei pune la fiert în apă cu sare.

Intre timp, tai pâinea felii potrivite, într-un vas baţi ouăle ca pentru omletă şi în alt vas torni laptele.

Pui o tigaie cu ulei să se încingă, treci fiecare felie întâi prin lapte şi apoi prin ou şi le pui la prăjit.

Scoţi cu paleta fiecare friganea şi o laşi pe şerveţele ca să mai absoarbă uleiul.

Scurgi mazărea de zeama în care a fiert şi o pui să se soteze în unt, potrivindu-i la final gustul de sare.

Presari şi mărarul tocat. La masă aduci fiecare porţie însoţită de minimum 2 friganele.

 

Sote de mazare cu friganele

Sote de mazare cu friganele

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Mazăre cu dovlecei

Mazare cu ceapa verde si morcov

Mazare cu ceapa verde si morcov din: mazăre în teci, morcovi, ceapă verde, salată verde, zahăr, pătrunjel, unt, verdeaţă, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre în teci 500 g morcovi tineri 3 legături ceapă verde 1 salată verde 1 lingură zahăr pătrunjel tocat 2 linguri unt verdeaţă sare Mod de preparare: Se curăţă mazărea şi se lasă […]

 

Mancare cu mazare

Mancare de mazare cu marar

Mancare de mazare cu marar din: mazăre, unt, zahăr, mărar, sare. Ingrediente: 1 kg mazăre 1 lingură unt 1 lingură zahăr mărar sare   Mod de preparare: Se curăţă mazărea, se pune să fiarbă cu apă caldă cât s-o acopere şi încă două degete deasupra. Se fierbe împreună cu o linguriţă sare, la foc mic, cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.