Sote de miel cu curry si stafide

Printeaza

Sote de miel cu curry si stafide din: carne de miel, ceapa, usturoi, telina, stafide, rosii, lamai, curry, ulei, sare.
Ingrediente:Sote de miel cu curry si stafide

  • 2 kg carne de miel fara os
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 tulpina de telina
  • 100 g stafide
  • 1 conserva mica rosii decojite
  • 2 lamai
  • 1 lingura praf de curry
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel)
  • 100 ml ulei de masline
  • sare

 

Mod de preparare:

Puneti stafidele intr-o craticioara, turnati peste ele apa rece cat sa le acopere si lasati-le sa fiarba foarte incet, la foc mic, pana ce s-a evaporat toata apa.

Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt, taiati rondele fine tulpina de telina si rumeniti totul in uleiul pus la incins intr-o cratita.

Adaugati carnea taiata bucati, amestecati pana ce se prajeste pe toate partile si incorporati stafidele, ardeii iuti (intregi), praful de curry, rosiile decojite taiate marunt, sarea si turnati deasupra un pahar de apa.

Acoperiti cratita cu un capac si lasati mancarea sa fiarba doua ore, amestecand din timp in timp.

Chiar inainte sa fie gata, stoarceti lamaile si taiati cu foarfeca verdeata, incorporati-le in sote, amestecati bine si serviti-l imediat cu o garnitura de orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.