Sote de mazare si fasole verde cu cimbru

Printeaza

Sote de mazare si fasole verde cu cimbru din: verzişoare de Bruxelles, fasole verde, mazare, ceapa, usturoi, unt, cimbru, vin alb sec.

Sote_de_mazare_si_fasloe_verde_cu_cimbru

Ingrediente:

  • 250 g verzişoare de Bruxelles, tăiate în două, dacă sunt prea mari
  • 250 g fasole verde
  • 250 g mazăre
  • 2 linguri ceapă, tocată
  • 1 căţel de usturoi
  • 75 g unt
  • 3 crenguţe de cimbru, mârunţit
  • 1-2 linguri vin alb sec

 

 

Mod de preparare:

Fierbe legumele la aburi 3-5 min, până când se pătrund. Trece-le rapid sub jet de apă rece şi păstrează-le în bol cu cuburi de gheaţă până în momentul folosirii.

Sofează ceapa şi usturoiul în unt 5 min. Stinge cu vinul şi adaugă cimbrul şi lasă să dea câteva clocote şi apoi adaugă legumele scurse de apă. Amestecă pentru a se unge uniform. Potriveşte gusturi de sare şi piper şi serveste.

Sote de mazare si fasole verde cu cimbru

Sote_de_mazare_si_fasloe_verde_cu_cimbru

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Soteul asta e bun ca si garnitura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.