Sote de mazare cu praz

Printeaza

Sote de mazare cu praz din: praz, mazare, ulei de masline, otet, miere, mustar dijon, patrunjel, menta.

Ingrediente:  Sote_de_mazare_cu_praz

  • 6 fire de praz, de mărime egală (circa 1kg)
  • 350g de mazăre congelată
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet din vin alb
  • 1 linguriţă de miere
  • 1 linguriţă de muştar Dijon
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de mentă tocată

Mod de preparare:

Taie frunzele exterioare ale firelor de praz, precum şi capetele acestora, până acolo unde ele încep să se separe. Taie fiecare fir de praz în 3-4 bucăţi, apoi spală-le foarte bine.

Incălzeşte aparatul de fiert la aburi, pune în el prazul şi găteşte-l 8 minute. Adaugă mazărea şi fierbe totul 2-3 minute, până când ambele legume se înmoaie.

Intre timp, combină uleiul, oţetul, mierea, muştarul, sare şi piper într-un bol, pentru a face vinegretă. Adaugă legumele fierbinţi şi ierburile şi amestecă bine.

Sote de mazare cu praz

Sote_de_mazare_cu_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.