Sosuri asiatice

Printeaza

Sos hoisin

Alături de sosul de soia, sosul hoisin este cel mai cunoscut sos din bucătăria asiatică, în special din cea chinezească.

Se obţine din boabe de soia după o reţetă tradiţională şi poate avea diferite gusturi.

Sosul de soia

Sosul indispensabil al bucătăriei asiatice, cu diferite gusturi, disponibil în două variante – deschis şi închis la culoare. Sosul de culoare deschisă are gust dulce şi se foloseşte pentru a aroma mâncarea.

Sosul cu nuanţă închisă este mai puternic, mai , gros, şi sărează suplimentar mâncarea. Puteţi procura sosul de soia de la magazinele specializate, îndeosebi de la celechinezeşti, precumşi din supermarketuri.

Sosul de stridii

Este un sos gros şi aromat. Este destul de sărat şi trebuie folosit in cantitati reduse.

 

Sosuri asiatice

Sosuri_asiatice

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.