Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

Printeaza

O reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar.

Ingrediente:Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

  • 500 g zmeura, capsuni sau grafi
  • 250 ml vin alb
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după care adăugaţi piureul de fructe. Omogenizaţi compoziţia şi puneţi vasul la bain-marie, la foc mic, ames­tecând mereu.

Când amestecul s-a îngroşat sufficient, se ia vasul de pe foc şi se toarnă fierbinte în sticle cu gât larg sau în borcane sterilizate. Se închid cu capac şi se ţin la cuptor, la foc mic,30 de minute, apoi se stinge focul şi se lasă până a doua zi în cuptor. Acest sos se foloseşte la prăjituri, budinci, salate de fructe.

Sos de zmeură, căpşuni sau fragi

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.