Sos de unt negru

Printeaza

Sos de unt negru din: unt, otet, piper, capere, patrunjel verde, sare, vin alb sec.

Ingrediente:Sos de unt negru

  • 2-3 linguri unt (circa 150 g)
  • 2-3 linguri oţet
  • 1 linguriţă rasă de piper negru proaspăt măcinat
  • 1-2 linguri capere
  • 1 -2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
  • sare
  • opţional: 1/2 pahar vin alb sec

 

Mod de preparare:

Untul se taie în cubuleţe mai mici şi se pune la foc mediu într-o tigaie sau cratiţă.

Când începe să se rumenească, se stinge cu oţetul diluat cu puţină apă, sau cu vin alb.

Se adaugă apoi caperele, piperul, sarea şi pătrunjelul. Se mai ţine puţin la foc, până ce pătrunjelul începe să se rumenească.

Se serveşte fierbinte peste creier, peşte rasol (morun, nisetru, şalău, ştiucă, păstrăv) şi uneori peste legume fierte, ca de exemplu conopidă.

In loc de capere se pot folosi castraveciori muraţi tăiaţi în cubuleţe mici şi lăsaţi înstrecurătoare cam 1 oră pentru a se scurge zeama. Untul negru poate fi pregătit şi fără capere sau înlocuitori, însă se foloseşte oţet mai puţin diluat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.