Sos spumos cu lămâie

Printeaza

O reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru, foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare.

Ingrediente:Sos spumos cu lămâie

  • 1 lamaie
  • 50 g unt
  • 4 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml lapte integral
  • 50 ml smantana dulce
  • 1 varf de lingurita amidon de cartofi
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă lămâia şi pune coaja în lapte, apoi încălzeşte-1 pu­ţin; las-o în laptele călduţ să se infuzeze 10 minute. Stoarce lămâia, filtrează zeama printr-o sită fină, pune-o într-o crăticioară cu boabele de piper şi foaia de dafin şi aşază vasul pe foc. Lasă zeama să scadă la jumătate, apoi toarnă laptele strecurat şi smântână.

Fierbe compoziţia pe foc mic, fară să clocotească, timp de 2 minute. Presară amidonul peste bucata de unt, tai-o bucăţele şi pune-le în sos. Scoate boabele de piper şi dafinul, pune sare, după gust, şi mixează cu blenderul de mână în aşa fel ca să încor­poreze aer şi să capete un aspect spumos.

Poţi folosi sosul pentru glasarea peştelui gras (somon, de exemplu) fiert la aburi sau turnat peste legume fripte pe grătar.

Sos spumos cu lămâie

Sos spumos cu lămâie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.