Sos ragu pentru paste

Printeaza

Sos ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel, supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara.

Ingrediente:Sos ragu pentru paste

  • 200 g slănină crudă sau sărată
  • 50 g unt
  • 1 ceapă mare
  • 200 g carne de porc
  • 300 g carne de viţel
  • 2 căni cu supă de zarzavat sau apă caldă
  • salvie sau busuioc
  • sare
  • piper boabe
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, tăiaţi-o cuburi mici, după ce aţi adăugat ceapa tocată şi slănina, puneţi în cratiţă cu unt şi căliţi amestecul 10-15 min.

Acoperiţi cu supă de zarzavat, fierbeţi pe foc mic, cu vasul acoperit timp de 1 oră. Tot acum săraţi şi piperaţi amestecul.

Condimentaţi sosul, atunci când e gata, cu salvie sau busuioc tocat mărunt şi praf de scorţişoară. Amestecaţi şi lăsaţi să mai fiarbă 2-3 min.

Serviţi lângă paste făinoase fierte, spălate cu apă rece şi bine scurse. Este potrivit vinul alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.