Sos picant de roşii

Printeaza

Sos picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper.

Ingrediente:Sos_picant_de_rosii

  • 7 rosii bine coapte
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita zahar
  • 1 pra de chilli
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 2-3 frunze de salvie
  • 50 ml vin rosu sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa şi ustu­roiul tocate măruntîn ule­iul bine încins, ameste­când permanent, până capătă culoarea gălbuie.Adaugi rosiile decojite si taiate cubulete mici, oregano uscat, ardeiul iute taiat in lungime si cu semintele scoase. Lasi sa fiarba totul, la foc mic, circa 20 de minute.

Când roşiile sunt bine fierte, scoţi deopar­te ardeiul iute, adaugi un praf de chilii, frunzele de salvie, vinul în care ai di­zolvat zahărul, sare şi pi­per, după gust. Laşi să mai fiarbă 10 minute, apoi îl iei deoparte de pe foc şi il servesti la asezonarea fripturilor sau a pastelor.

Sos picant de roşii

Sos_picant_de_rosii

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.