Sos picant cu gogosari

Printeaza

Sos picant cu gogosari din: gogosari, ardei capia, ardei iute, telina, zahar, otet, ulei, cimbru, sare.

Ingrediente:Sos_picant_cu_gogosari

  • 3 kg gogosari
  • 1 kg ardei capia
  • 3 ardei iuti
  • 1 telina
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu otet
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Curata ardeii iuti de seminte si taite-i fasii. Coace ardeii capia si gogosarii, apoi curata-i si da-i prin masina de tocat impreuna cu ardeiul iute.

Curata telina si da-o pe razatoare. Pune toate legumele pe foc impreuna cu uleiul si cimbru, dar amesteca incontinuu.

Cand se ridica zeama deasupra, este vremea sa pui zaharul si otetul. Amesteca incontinuu, apoi potriveste gustul de sare. Stinge focul cand capata consistenta unei paste.

Toarna sosoul in borcane incalzite un pic, dupa care pune-le la cuptor.

Lasa usa deschisa, dar focul aprins, pana se formeaza deasupra o crusta maronie. Acum, poti pune capacele. Se consuma la friptura, orez sau paste.

Sos picant cu gogosari

Sos_picant_cu_gogosari

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.