Sos picant cu găluşte tofu

Printeaza

Sos picant cu găluşte tofu

Ingrediente pentru sos:Sos picant cu găluşte tofu

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 castravete murat
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • 1 gălbenuş

Ingrediente pentru găluşte:

  • 500 g cartofi
  • 150 g făină
  • 350 g brânză tofu
  • 100 g unt
  • 100 g pesmet
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • sare
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Sosul: Se amestecă la început muştarul şi gălbenuşul. Se face o maioneză, adăugând ulei puţin câte puţin, iar când este gata, se adaugă castravetele şi ceapa tocate mărunt şi se sărează.

Găluşte: Cartofii se fierb în coajă. Se curăţă şi se zdrobesc, adăugând făină, oul şi 2 linguri de unt. Se amestecă bine şi se lasă să se odihnească 30 de minute. Brânza tofu se taie cubuleţe mici şi se înăbuşă într-o lingură de unt şi verdeaţă tocată fin, timp de 5 minute.

Se amestecă cartofii cu brânza şi se fac găluşte rotunde, care se fierb 15 minute la foc mic, în apă cu sare. Pesmetul se rumeneşte în restul de unt până devine auriu.

Găluştele se scot şi se dau prin pesmet. Se servesc calde cu sosul picant şi salată, ornat cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.