Sos pesto genovez

Printeaza

O reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa.

Ingrediente:Sos pesto genovez

  • 25-40 frunze de busuioc
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri branza afumata
  • 2 linguri parmezan ras
  • 8 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare grunoasa

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte în mojar frunzele de busuioc (spălate şi zvânta- te), sarea grunjoasă şi usturoiul curăţat. Când toate ingredientele sunt bine mărunţite, adaugă brânzeturile rase şi continuă să lucrezi compoziţia cu o spatulă din lemn, frecând-o de pereţii mojarului.

Când compoziţia este omogenă, adaugă uleiul de măs­line, turnat încet în fir subţire, amestecând continuu până când obţii o cremă omogenă.

Sos pesto genovez

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.