Sos pesto de busuioc cu parmezan
PrinteazaSos pesto de busuioc cu parmezan din: frunze de busuioc, muguri de pin, parmezan, usturoi, sare, piper, ulei de masline.
- o caserola frunze busuioc
- 25 g muguri de pin
- 25 g parmezan ras
- 1/2 lingurita praf usturoi
- un praf sare
- un praf piper
- 5 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Busuiocul se pune în apă rece pentru 15 minute şi apoi se taie codiţa fiecărei frunze. Se usucă bine. In bolul blenderului se pun parmezanul, busuiocul, mugurii de pin, sarea, piperul şi usturoiul.
Se adaugă uleiul, lingură cu lingură, mixând. Se pune amestecul în borcan, se toarnă un strat subţire de ulei şi se păstrează la frigider.
Sos pesto de busuioc cu parmezan
Pofta buna!