Sos pentru paste

Printeaza

Sos pentru paste din: rosii, ardei grasi, ceapa, cimbru, rozmarin, ulei, usturoi, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Sos_pentru_paste

  • 3,5 kg rosii foarte bine coapte
  • 2 arde grasi de culori diferite
  • o ceapa
  • o crenguta cimbru
  • o crenguta rozmarin
  • 5 linguri ulei
  • 4 catei usturoi
  • 50 g zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile spălate şi-tăiate în două se pun pe foc cu zahărul, 3 linguri cu ulei şi cele două crenguţe de cimbru şi rozmarin. Se lasă 45 de minute la foc mediu, amestecând din când în când.

Intre timp, în uleiul rămas se călesc ceapa şi ardeii, curăţate şi tocate mărunt. Se – lasă cât să se înmoaie şi apoi se amestecă bine cu roşiile. Se lasă un pic să se răcească şi se mixează.

Se pune din nou amestecul pe foc, se adaugă sarea, piperul şi usturoiul pisat, se amestecă şi se lasă să fiarbă cât să fie cât mai scăzut, aproximativ 30 de minute.

Apoi, se toarnă cald în borcane care se şterg bine la gură, pe interior, se pun capace şi se întorc invers să se răcească.

Sos pentru paste

Sos_pentru_paste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.