Sos napoletan cu usturoi

Printeaza

Sos napoletan cu usturoi din: ulei, usturoi, ceapa, telina, tomate, sare, oregano, cimbru, piper.

Ingrediente:Sos napoletan cu usturoi

  • 45 ml (3 linguri de supă) de ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 ramură de ţelină
  • 2 cutii de tomate – fiecare stoarsă şi tăiată (păstraţi sucul pentru altă utilizare)
  • 30 g (2 linguri) de pastă de tomate (obişnuită sau cu usturoi)
  • 5 g (1 linguriţă) de sare
  • 2 g (1/2 linguriţă) de oregano
  • o ramură de cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiaţi ceapa mărunt, jumătate din usturoi şi ţelina; căliţi-le în ulei la foc scăzut (3-4 minute).

După ce aţi pus deoparte cei doi căţei de usturoi rămaşi, adăugaţi celelalte ingrediente şi fierbeţi la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Tăiaţi mărunt usturoiul rămas şi adăugaţi-l.

Mai fierbeţi încă 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.