Sos de mere verzi, banane şi rom

Printeaza

O reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie.

Ingrediente:Sos de mere verzi, banane şi rom

  • 1 mar verde
  • 150 g crema de iaurt dulce
  • 1/2 banane (nu foarte dulce)
  • 3 linguri rom alb
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Spală mărul, taie-l felii, curăţă-le de partea interioară cu seminţe şi stropeşte-le cu zeamă de lămâie. Taie banana bucăţele şi pune-le peste feliile de măr. Pune fructele în vasul blenderului, adaugă zahărul şi mixează-le; pune iaurtul şi mixează din nou.

Incălzeşte romul pentru ca să se evapore o parte din alcool; lasă-l să se răcească şi toarnă-l peste crema obţinută.

Dacă îl serveşti ca atare, decorează-l, după gust, cu câteva felii subţiri de măr. Poţi folosi sosul ca bază pentru cocktailuri ori să-1 amesteci cu salate din fructe proaspete.

Sos de mere verzi, banane şi rom

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.