Sos de lamaie cu tahini

Printeaza

O reteta de sos de lamaie cu tahini din: tahini, zeama de lamaie, usturoi, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Sos de lamaie cu tahini

  • 150 g tahini (pasta de susan)
  • 300 ml zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite de zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune într-un castron zeama de lămâie, zahărul şi tahini şi amestecă-le bine cu un tel. Adaugă apă cât să obţii o cremă fiuidă (circa 100 ml, dar cantitatea variază în funcţie de tipul de tahini folosit).

Condimentează, după gust, cu sare şi piper, de prefe­rinţă măcinat proaspăt, şi adaugă la sfârşit usturoiul curăţat şi zdrobit. Pune sosul într-o sosieră şi serveşte-1 cu preparate din peşte.

Sos de lamaie cu tahini

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.