Sos iute de prune

Printeaza

Sos iute de pruneSe spală şi se taie jumătăţi 1,5 kg prune; se golesc de sâmburi. Se toacă 1 căţel de usturoi. Se decojeşte şi se rade o bucată de 1 cm de ghimbir. Ingredi­entele pregătite se amestecă într-o cratiţă cu 1 linguriţă sare, 1 linguriţă fulgi de ardei şi 750 ml oţet de vin alb.

Se dau într-un clocot şi se lasă să fiarbă 45 min. Se amestecă 4 linguri din compoziţia de prune cu 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate şi 2 vârfuri de cuţit enibahar măcinat. Se înglobează în restul de compoziţie de prune, împreună cu 750 g zahăr.

Se mai dă o dată în clocot şi se lasă mai să fiarbă 30 min. Se pasează, se toarnă în borcane pregătite şi acestea se închid ermetic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.