Sos gustos – Maioneza

Printeaza

Maioneza din: untdelemn, zeama de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Sos gustos - Maioneza

Pentru fiecare gălbenuş se socotesc:

  • 100 ml untdelemn
  • o jumătate linguriţă zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun gălbenuşurile într-un castron, se adaugă puţină sare şi piper. Se amestecă energic cu o lingură de lemn câteva minute, apoi se toarnă cu picătura untdelemnul, amestecând mereu.

După ce maioneza începe să se lege, se pot adăuga, deodată, mai multe picături de untdelemn, chiar un fir subţiat, continuu. Din când în când se picură zeamă de lămâie. Se sărează, se piperează şi se acreşte după gust.

Dacă maioneza este prea groasă, se poate subţia cu apă rece.

Dacă i se adaugă câteva linguri de smântână, maioneza capătă un gust mai bun.

Ca maioneza să se lege repede, ouăle trebuie să fie proaspete, iar untdelemnul nu prea rece.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.