Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

Printeaza

Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie) din: otet, ulei, apa, usturoi, piper, dafin, cimbru, ceapa, sare.

Ingrediente:Sos fiert pentru carnea de berbec (oaie)

  • 1 cană oţet de vin
  • 4 linguri ulei
  • 1 cană apă
  • 1 căpătână usturoi
  • 10 boabe piper spart (nu măcinat)
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 2 cepe tăiate mărunt
  • sare

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele, cu exceptia usturoiului, se pun la fiert, se dau în câteva clocote, apoi sosul se pune la răcit. In sosul răcit se adaugă usturoiul pisat, apoi se toarnă peste carnea de berbec (oaie).

Carnea se lasă în sos, la rece (eventual în frigider), cam 1 -2 zile, după care poate fi preparată după reteta dorită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.