Sos dulce acrisor cu ienibahar

Printeaza

Sos dulce acrisor cu ienibahar  din: rosii, ceapa, otet din vin, zahar, piper, ienibahar, sare, boabe de mustar, foi de dafin.

Ingrediente:Sos_dulce_acrisor_cu_ienibahar

  • 5 kg rosii
  • 750 g ceapa
  • 250 ml otet din vin
  • 250 g zahar
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1/2 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri boabe de mustar
  • 3-4 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le cureţi, pe cât posibil, de seminţe. Le poţi trece prin separatorul pentru bulion sau, decojite, le fierbi ca pentru buli­on. Le pasezi şi fierbi în continuare sucul rezultat, împreună cu zahărul, ceapa tocată, oţetul, pipe­rul, boabele de muştar şi foile de dafin.

Continui fierberea până când sosul ajunge la consistenţa unei paste groase. Pentru o aromă mai inten­să, pui ienibaharul spre sfârşit, când sărezi sosul şi scoţi foile de dafin. Pui sosul fierbinte, în sticle calde, de 350 ml. înfiletezi capacele şi laşi sticlele să se sterilizeze sub pături, până a doua.

Sos dulce acrisor cu ienibahar

Sos_dulce_acrisor_cu_ienibahar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.