Sos de visine cu frisca

Printeaza

Sos de visine cu frisca din: visine, apa, zahar pudra, coaja de lamaie, suc de lamaie, gelatina, scortisoara, frisca.

Ingrediente:Sos_de_visine_cu_frisca

  • 1,5 kg visine congelate
  • 300 ml apa
  • 230 g zahar pudra
  • coaja rasa a unei lamai
  • sucul unei lamai
  • 3 foi gelatina
  • un baton scortisoara

pentru servit:

  • frisca

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se pun vişinele congelate, sucul şi coaja de lămâie, batonul de scorţişoară, zahărul şi 300 ml apă.

Se lasă pe foc 30 de minute, timp în care se înmoaie gelatina în apă rece.In ultimele 5 minute de fiert vişinele, se pune gelatina, se amestecă şi se trage de pe foc.

Se scoate imediat batonul de scorţişoară.

Se pune sosul de vişine răcit în pahare alternativ cu frişcă şi se aduc la masă.

Sos de visine cu frisca

Sos_de_visine_cu_frisca

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Jeleu cu struguri

Jeleu de visine cu frisca

Jeleu de visine cu frisca din: jeleu, apa, visine, zahar, frisca, menta. Ingrediente: 4 plicuri jeleu 1 litru apă 1 kilogram vişine 8-9 linguri zahăr Pentru decor: frişcă frunze de mentă   Mod de preparare: Speli vişinele şi le scoţi sâmburii. Le laşi la scurs, apoi le împărţi, în mod egal, în 4 sau 5 […]

 

Briose cu frisca si piure de visine si vanilie

Briose cu frisca si piure de visine si vanilie din: ouă, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, zahăr pudră, păstăi de vanilie, sare, smântână grasă, compot de vişine, amidon, esenţă de vanilie. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri ulei 10 linguri lapte 10 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 2 linguriţe zahăr pudră cu păstăi de […]

 

 

 

Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca

Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de migdale si de lamaie, praf de copt, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca lichida, visine (pot fi si congelate), gelatina. Ingrediente: 14 oua 14 liriguri zahar 14 linguri faina esenta de migdale si de lamaie 1 praf de copt 1 praf de sare Pentru crema: 2 plicuri budinca […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.